nieuws

Tyson stopt met ovenkip

Industrienieuws

WILKESBORO – Tyson Foods stopt met de productie van ovenkip. Oorzaak is de toenemende consumptie van kant-en-klare kipproducten in de VS.

Tyson stopt met ovenkip

WILKESBORO – Tyson Foods stopt met de productie van haar ovenkip. Oorzaak is de toenemende consumptie van kant-en-klare kipproducten in de VS.

De beslissing om te stoppen met de productie van haar Oven Roasted Chicken, die vorig jaar overigens nog een impuls kreeg, ovenkip, kost vierhonderd banen.

Kant-en-klaar
Tyson besloot om met de productie te stoppen, vanwege de veranderde wensen van de consumenten. ‘Consumenten kopen tegenwoordig liever kant-en-klare producten zoals gebraden kip rechtstreeks uit de oven in een supermarkt’, aldus het voedingsmiddelenbedrijf. De vraag naar de Tysonkippen is daardoor sterk gedaald.

De fabriek waar de kippen werden geproduceerd, ‘Wilkesboro Cooked Products’ moet hierdoor sluiten, waardoor honderden mensen hun baan verliezen.

Banen
Tegelijkertijd komen er overigens in de kippenvleesfabriek in Springdale 370 banen bij. Tyson investeert tien miljoen dollar in de uitbreiding van de uitbeenderij. Dit werk wordt nu nog uitbesteed. In de fabriek worden wekelijks één miljoen kippen verwerkt.

Lees ook:
Vleesbedrijven moeten op maaltijdpad (24 januari 2008)
Tyson start kipfabriek Oost-China
(4 februari 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over kant-en-klaar

Alle berichten over Tyson

Reageer op dit artikel