nieuws

Tv-kok geschorst om gebakken kat (film)

Industrienieuws

ROME – Een Italiaanse tv-kok heeft zich de woede op de hals gehaald van dierenvrienden, omdat hij op tv tips gaf hoe kat te bereiden.

Tv-kok geschorst om gebakken kat (film)

ROME – Een Italiaanse tv-kok heeft zich de woede op de hals gehaald van dierenvrienden, omdat hij op tv tips gaf hoe kat te bereiden.

Volgens de flamboyante Beppe Bigazzi (76) is een stukje kat best wel lekker, meldt de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws. ‘Kat is heel lekker, lekkerder dan de meeste andere dieren die ik ooit gegeten heb’, aldus Bigazzi.

Volgens hem moet je katten eerst drie dagen laten stomen tot het vlees zacht geworden is. Daarna gooi je de kat in de stoompot. ‘Het is een echte lekkernij’, aldus Bigazzi die goed besefte wat hem te wachten stond. ‘Ik vrees dat ik nu veel boze brieven ga krijgen.’

Geschorst
Dat gebeurde inderdaad. Het tv-station werd overstelpt met boze brieven en ook dierenrechtenorganisaties deden hun beklag. De 76-jarige ster van het programma ‘La Prova Del Cuocco’ werd door de zender op geschorst. Volgens dierenactiviste Francesco Martini heeft Bigazzi zich schandalig gedragen en is het "verwerpelijk" om katten te eten.

De kok snapt de commotie niet. Volgens hem was het decennia geleden heel normaal om katten te eten. Althans in de regio waar hij vandaan komt.

Bekijk hier het filmpje

Lees ook:
Italië wil verbod op paardenvlees (8 februari 2010)
Hondenvlees exit in China (26 januari 2010)
Weblog Vega Versus Vlees: Is een hond opeten verkeerd?

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Meer berichten over katten- en hondenvlees

Reageer op dit artikel