nieuws

Tönnies kiest voor nieuw afrekeningssysteem beren

Industrienieuws

DOETINCHEM – Vleesconcern Tönnies voert naar verwachting in november een nieuw afrekeningssysteem voor beren in.

Tönnies kiest voor nieuw afrekeningssysteem beren

DOETINCHEM – Vleesconcern Tönnies voert naar verwachting in november een nieuw afrekeningssysteem voor beren in.

Hiermee zal behalve het slachtgewicht ook de buikkwaliteit worden verdisconteerd. Dat blijkt uit berichtgeving van de Landbouwkamer van Noordrijn-Westfalen, aldus AGD.nl.

Volgens de Landbouwkamer zullen kortingen worden toegepast als het buikvleesaandeel onder de 51 procent komt. Toeslagen zijn er voor buikvleesaandelen vanaf 53 procent. De standaardgewichten variëren in het systeem tussen de 85 en 103 kilo. Over- en ondergewicht resulteren in kortingen.

Volgens de Landbouwkamer is het bij dit afrekeningsmodel belangrijk de leveranties goed te sorteren en ook bij de voersamenstelling en geneticakeuze er goed op te letten of daarmee de Tönnies-buikvleeseisen kunnen worden gehaald. Bij een analyse van de gegevens van 15.000 verwerkte vleesvarkens was het resultaat dat 60 procent van deze dieren even goed of slechter uit de bus zouden zijn gekomen. De resterende 40 procent kwam er beter uit. Gemiddeld zouden de leveranciers 1 cent per kilo minder hebben gekregen.

Lees in ons archief:
Alle berichten over Tönnies

Reageer op dit artikel