nieuws

Tönnies groeit in flink tempo door

Industrienieuws

RHEDA-WIEDENBRÜCK – Vleesconcern Tönnies wil de groei de komende jaren voortzetten. Voor het lopende jaar budgetteert het Duitse bedrijf een omzet van ruim 4 miljard euro.

Tönnies groeit in flink tempo door

RHEDA-WIEDENBRÜCK – Vleesconcern Tönnies wil de groei de komende jaren voortzetten. Voor het lopende jaar budgetteert het Duitse bedrijf een omzet van ruim 4 miljard euro.

Het aantal aan de haak gebrachte varkens stijgt dit jaar met 1,8 miljoen naar rond de 15 miljoen. Over vijf jaar moet de omzet de 5 miljard euro overstijgen. Die verwachting heeft concerntopman Clemens Tönnies uitgesproken bij de officiële eerste spadesteek voor de bouw van een nieuw ontvangstgebouw bij de hoofdvestiging in Rheda-Wiedenbrück.

De grootste varkensslachterij in de Bondsrepubliek draaide afgelopen jaar een omzet van 3,9 miljard euro. De groei moet volgens Tönnies primair worden gerealiseerd op de exportmarkten. Het exportaandeel in de omzet komt dit jaar al uit op 50 procent. Voor de Duitse thuismarkt voorziet hij een stabilisering van de omzetverrichtingen. Resultaatcijfers wenst het concern niet bekend te maken. Het nieuwe ontvangstgebouw vergt een investering van ruim 20 miljoen euro.

Lees ook:
Tönnies onderzoekt dierenwelzijn met stichting (26 maart 2010) 
Tönnies 1, Vion 2 in Duitsland (17 maart 10)
Vion duikelt uit Duitse Top 3 slachterijen (8 oktober 2009)
Top-10 vleesleveranciers Duitsland (2 oktober 2009)
Kleinere Duitse slachters in opmars (download Top 10) (25 maart 2009)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over slachten en Duitsland

Reageer op dit artikel