nieuws

Tönnies biedt kinderen personeel baan

Industrienieuws

RHEDA-WIEDENBRÜCK – De Duitse slachter Tönnies wil verder groeien in al zijn slachterijen en wil daarvoor jong en gekwalificeerd personeel. Kinderen van huidig personeel krijgen zelfs voorrang voor een baan.

Tönnies biedt kinderen personeel baan

RHEDA-WIEDENBRÜCK – De Duitse slachter Tönnies wil verder groeien in al zijn slachterijen en wil daarvoor jong en gekwalificeerd personeel. Kinderen van huidig personeel krijgen zelfs voorrang voor een baan.

Dit jaar heeft Tönnies tachtig leer-werkplaatsen vrij voor jonge slachters. In totaal heeft het bedrijf bijna tweehonderd mensen in opleiding, melden Duitse media. Kinderen van mensen die al bij Tönnies werken, zijn sowieso verzekerd van een opleidingsplaats.

Slecht betalen
In de media ontkent Tönnies overigens zijn personeel slecht te betalen. Volgens het bedrijf betaalt het juist meer dan een doorsnee vleesbedrijf. ‘Dit soort uitspraken doet ons geen goed’, zegt bedrijfsleider Tillmann.

Lees ook:
‘Gluren’ kost Tönnies 80.000 euro (15 september 2008)
‘Ex-chef Tönnies stopte tonnen in eigen zak’ (20 februari 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over Tönnies

Reageer op dit artikel