nieuws

‘Tönnies bespioneert personeel in ondergoed

Industrienieuws

RHEDA-WIEDENBRÜCK- Vleesconcern Tönnies bewaakt met videocamera’s de verrichtingen van het personeel, tot in de kleedkamers toe.

‘Tönnies bespioneert personeel in ondergoed

RHEDA-WIEDENBRÜCK – Vleesconcern Tönnies bewaakt met videocamera’s de verrichtingen van het personeel, tot in de kleedkamers toe.

Dat heeft het tv-actualiteitenprogramma Report Mainz van de ARD onthuld. De beelden laten onder meer in ondergoed gehulde vrouwelijke medewerkers in de omkleedruimtes zien.

Volgens door de ARD geraadpleegde informanten onder het personeel, gaat de videobewaking bij Tönnies in de praktijk bovendien nog verder en hangen er bijvoorbeeld ook camera’s in de herentoiletten.

Grens overschreden
Peter Schaar, overheidszaakgelastigde voor de wet op de bescherming van de persoonsgegevens, uitte scherpe kritiek op de videobewaking. Volgens hem wordt niet alleen moreel maar ook juridisch een grens overschreden

Hygiëne
De camera’s zijn verborgen aangebracht. Tönnies geeft de videobewaking gedeeltelijk toe. Het motief daarvoor is controle op de hygiëne.

Volgens het concern wordt het wassen van de handen en het aantrekken van de slachterijkleding in de garderobes bewaakt, maar in geen geval douche- en omkleedcabines.
‘De vertegenwoordigers van het personeel zijn daarover geïnformeerd en hebben ermee ingestemd’, zo verdedigt het concern zich.

Bekijk de reportage bij Tönnies

Lees ook:
‘Ex-chef Tönnies stopte tonnen in eigen zak’ (20 februari 2008)
Tönnies stapt in biologisch (15 februari 2008)
Tönnies stapt in eigen destructie (18 januari 2008)
Tönnies groeit verder (8 januari 2008)
Tönnies beloont leveren zware varkens (4 januari 2008)
Tönnies: ‘IJkdienst sjoemelde zelf’ (17 oktober 2007)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over Tönnies

Reageer op dit artikel