nieuws

Thieme: ‘Kabinet aan leiband vleessector

Industrienieuws

DEN HAAG- Het kabinet loopt aan de leiband van de vleessector. Dat stelt Marianne Thieme in een interview met Nu.nl.

Thieme: ‘Kabinet aan leiband vleessector

DEN HAAG- Het kabinet loopt aan de leiband van de vleessector. Dat stelt Marianne Thieme in een interview met Nu.nl.

Volgens Thieme kan de dierenwelzijnslobby binnen dit kabinet onmogelijk opboksen tegen de belangen van de vleesverwerkende industrie en haar politieke connecties. Hoewel de samenleving meer en meer begaan is met dierenwelzijn, stelt het kabinet economische belangen nog steeds boven ecologische of dierenbelangen, stelt zij.

Kwaad daglicht
Thieme noemt sjoemelende veetransporteurs als voorbeeld. De regeringspartijen weigerden onlangs over te gaan op 100 procentcontroles van de veetransporten, zegt zij. Dieronvriendelijke partijen als het CDA en de VVD willen de hele dierenrechtenbeweging bovendien in een kwaad daglicht stellen, meent de fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren. ‘Zij willen dierenactivisme zelfs onder de terrorismewetgeving laten vallen.’

Stuiptrekkingen
Thieme is er overigens van overtuigd dat de bio-industrie over vijftig jaar verdwenen is. Ook zal er volgens haar minder vlees worden gegeten. De plannen voor grote varkensflats om varkens en ander vee efficiënt in te huisvesten beschouwt zij als ‘stuiptrekkingen van een systeem dat ten dode is opgeschreven’.

Lees hier het hele interview

Lees hier onze nieuwe column Gevild: Gehaktdag!

(op de foto minister Plasterk op de jaarlijkse Binnenhof Barbecue, georganiseerd door de vleessector. Foto: Koos Groenewold)

Lees ook:
Thieme wil af van ‘gehaktdag’ (23 mei 2008)
Marianne Thieme laat hummer dit keer thuis (21 mei 2008)
Thieme wil debat over slachtpremies (13 mei 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over Marianne Thieme
Alle berichten over dierenwelzijn

Reageer op dit artikel