nieuws

Ter Beke: ‘Dit najaar prijsstijging varkensvlees

Industrienieuws

WAARSCHOOT – Ter Beke verwacht na de zomer schaarste op de markt voor varkensvlees. Het bedrijf zal daarom sterke prijsstijgingen gaan opleggen.

Ter Beke: ‘Dit najaar prijsstijging varkensvlees

WAARSCHOOT – Ter Beke verwacht na de zomer schaarste op de markt voor varkensvlees. Het bedrijf zal daarom sterke prijsstijgingen gaan opleggen.

Dat zei gedelegeerd bestuurder Marc Hofman van de Belgische vleeswarenfabrikant tijdens de algemene vergadering, meldt Vilt.

‘De stijgende brandstof- en veevoederprijzen hebben varkenshouders verplicht om hun veestapel te verkleinen’, zegt hij. ‘Het is overduidelijk dat er vanaf september dit jaar een schaarste op de markt zal zijn.’ Hij wijst erop dat Ter Beke daar alleen op kan reageren met prijsverhogingen.

Last van Britse pond
Ter Beke heeft verder last van de wisselkoersen. De verzwakking van het Britse pond maakt dat hun producten in het Verenigd Koninkrijk (vooral patés) duurder worden, en dat de inkomsten uit het land na omzetting in euro lager uitvallen.

‘Wij reageren daarop door hogere prijzen te onderhandelen met de Britse retailers’, zegt Hofman. ‘Ook proberen we daar meer aan te kopen.’ Hij wijst erop dat het leeuwendeel van de omzet in Groot-Brittannië tegen het eind van het jaar wordt gerealiseerd.

In de afdeling Fresh Meals, waar grondstoffen een belangrijke factor zijn, zijn de grootste prijsstijgingen  volgens hem nu achter de rug.

‘Verwatering’ door Pluma
De komende twee jaar focust Ter Beke op verlaging van de schulden en verbetering van de winstcijfers per aandeel. ‘Door de overname van Pluma is er een aanzienlijke ‘verwatering’ geweest, waardoor de winstcijfers per aandeel zijn achtergebleven op de totale winstcijfers van de groep’, zegt voorzitter Luc De Bruyckere.

Op het vlak van overnames is het momenteel stil bij Ter Beke. Eerder dit jaar zette het bedrijf de overnamegesprekken met Fresh Concept stop, omdat beide partijen het niet eens konden worden. Daar is nog geen verandering in gekomen. Andere overnameplannen staan vooralsnog niet op stapel.

Lees ook:
Overname Berkhout kassa voor Ter Beke (13 mei 2008)
Ter Beke neemt Fresh Concept niet over (5 mei 2008)
Ter Beke plust en bereidt overname voor (2 maart 2008)
Ter Beke neemt Berkhout over (19 september 2007)
Vleeswaren Ter Beke duurder (3 september 2007)
Ter Beke verdubbelt capaciteit Milsbeek (22 mei 2007)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over Ter Beke Pluma 
Alle berichten over vleeswaren
Alle berichten over overnames

Reageer op dit artikel