nieuws

Telemarketeers

Industrienieuws

Jan Joosten wordt de laatste tijd veelvuldig lastig gevallen door telemarketeers die hem voor allerlei zaken bellen.

Telemarketeers

‘Met Keurslager Joosten goedemorgen, u spreekt met Jan.’ ‘Spreek ik met de eigenaar? Dan heb ik goed nieuws voor u’, vertelt de vlotte babbel aan de andere kant van de lijn. ‘U bent uitgekozen om te participeren in een teakhoutproject met een gegarandeerde opbrengst van 25% over uw inleg per jaar. U kunt meedoen vanaf 20.000 euro.’ Ik vertel dat ik niet zo rijk ben, waarop de snelle jongen mij voorhoudt dat wij wel wat aan geweldige de Kerstverkopen overgehouden moeten hebben en dat dit de juiste investering is.’
Ik vertel hem dat als ik zo’n geweldige winst kon maken ik dat voor mijzelf zou houden.

Oplichter

Een dag later meldt een energiebedrijf zich: wij betalen teveel voor onze energie. Het kan veel goedkoper. Onze huidige leverancier is eigenlijk een oplichter. Op mijn vraag bij wie ik moet zijn als er storing is, hoor ik dat de huidige leverancier dan in actie komt om de storing te verhelpen. ‘Daar is die oplichter wel goed genoeg voor. Ik vertel de beller het bekende verhaal van de rollade die gekocht is bij de supermarkt om die vervolgens na het braden te laten snijden bij de slager… Tuut, tuut, tuut…

Placemats

Het is raak deze week. ‘U mag meedoen’, vibreert een zwoele stem in mijn oor. Allerlei spannende dingen flitsen door mijn hoofd. ‘Wij hebben nog een plaatsje op de placemats van Café-Restaurant “de Donkere Wolk” (waar de baas vaak zatter is dan het volk). Enigszins teleurgesteld hierdoor vraag ik: ‘Waarom? Wij leveren daar niet.’ ‘Dat maakt toch niets uit, dat weten de mensen die daar eten niet.’ Ik was perplex. ‘U praat mooi, maar als daar de kwaliteit van het gebodene niet naar de wens is, siert wel onze makkelijk in de mond liggende naam de rand van de placemats. Dat is een soort zelfbetaalde kamikaze actie. Waarom neemt de leverancier die plaats niet in?’
‘Ja, dat heb ik al gevraagd, maar daar kan de groothandel niet aan beginnen.’

Nabellen

Mijn nekharen staan overeind. Ja, die groothandel die zogenaamd ‘goedkoop’ is. De supermarkt van de horeca, waar Jan en alleman hun dagelijkse boodschappen doen met een pasje van de sjoelclub en waar je contant moet afrekenen. Wij zijn alleen goed voor de horeca, op het moment dat men iets tekort komt. Voordringen, op ongeregelde tijden en zet maar op rekening. Ik denk dat ik zelf ook eens moet gaan nabellen.

Jan
 

Reageer op dit artikel