nieuws

Tavola: Slicer begeeft zich op vega-markt

Industrienieuws

KORTRIJK – Vleeswarenslicer Van Poortvliet uit Geleen begeeft zich sinds kort op de vegetarische markt. Op de Belgische delicatessenbeurs Tavola presenteerde het Limburgse bedrijf een reeks vegetarische ‘vlees’waren.

Tavola: Slicer begeeft zich op vega-markt

KORTRIJK – Vleeswarenslicer Van Poortvliet uit Geleen begeeft zich sinds kort op de vegetarische markt. Op de Belgische delicatessenbeurs Tavola presenteerde het Limburgse bedrijf een reeks vegetarische ‘vlees’waren.

‘Eigenlijk mag je het geen vleeswaren noemen, omdat er geen vlees in zit, dus wij noemen het vegetarische worst’, aldus Van Poortvliet. De vegetarische boterhamworsten zijn niet alleen honderd procent vleesloos, alle gebruikte ingrediënten zijn bovendien puur biologisch. Daarnaast wordt er geen soja gebruikt, maar andere plantaardige eiwitten zoals erwten en tarwe.

Fit Food
De vega-boterhamworsten worden geproduceerd door het Belgische bedrijf Fit Food, dat uitsluitend vegetarische producten maakt.

‘Bijzonder’, vertelt Gregory Verhaeghe van Fit Food. ‘Wij komen namelijk uit een echte vleesfamilie.’ Verhaeghe senior stopte echter met het vleesbedrijf na de Belgische dioxinecrisis. ‘Maar we hadden wel alle machines staan’, vertelt zijn zoon. ‘Toen hebben we besloten alleen nog maar vegetarische producten te maken.’

Trend
Van Poortvliet slicet en verkoopt de vegetarische vleeswaren aan de Nederlandse retail. ‘Wij willen met de tijd meegaan en zoveel mogelijk consumenten bereiken. Wij zien een duidelijke trend dat steeds meer mensen af en toe eens iets anders willen dan vlees. De vegetarische markt is vorig jaar met 113 procent gegroeid. Daarom hebben we nu ook deze producten in ons assortiment’, aldus het bedrijf.

De boterhamworsten zonder vlees bevatten volgens Van Poortvliet slechts 0,5 gram natrium per ons. Daarnaast bevatten ze door het gebruik van koolzaad Omega-3 vetzuren. ‘En de producten hebben geen E-nummers.’

Retailers kunnen de vleeswaren onder huismerk in de schappen leggen.

Lees ook:
Tavola: Plopburgers en Bumbaschijven (foto’s) (11 maart 2008)
‘Tavola belangrijker dan Foodweek’ (11 maart 2008)
Tavola: nieuwe hamlijn Jos Slippens (foto’s)  (11 maart 2008)
Tavola: filet in tonijnsaus nieuw van Ladessa (11 maart 2008)
Foto-impressie van Anuga (15 oktober 2007)
Veel leuk vlees op Tavola (fotoreportage) (10 maart 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over Tavola

Reageer op dit artikel