nieuws

Tavola: Plopburgers en Bumbaschijven (foto’s)

Industrienieuws

KORTRIJK – Het Belgische vleesbedrijf Locks heeft een exclusief contract afgesloten met de Vlaamse kinderseriefabriek Studio 100. Locks presenteerde tijdens de delicatessenbeurs Tavola, in Kortrijk, deze week Kabouter Plophamburgers en Bumbaschijven.

Tavola: Plopburgers en Bumbaschijven (foto’s)

KORTRIJK – Het Belgische vleesbedrijf Locks heeft een exclusief contract voor de Benelux afgesloten met de Vlaamse kinderseriefabriek Studio 100. Locks presenteerde tijdens de delicatessenbeurs Tavola, in Kortrijk, deze week Kabouter Plop- en Bumbaburgers.

Beide burgers zijn in de vorm van de bekende mutsen die de figuren dragen. De vleesproducten zitten in een vrolijke verpakking met de kinderhelden prominent als onderwerp.

Groenten
Locks wil met de producten inspelen op de grote vraag naar kinder-vleesproducten. De Bumbaburger, is overigens voorzien van verse knapperige groenten binnenin. ‘Omdat kinderen tegenwoordig weinig groenten eten, hebben we er verse worteltjes en andere groenten ingedaan’, zegt salesmanager Victor Leys.

Halloweenworst
Naast de Plopburger en de Bumbaburger, presenteerde Locks op de Tavola ook een Halloweenworstje; een pittig worstje met ambachtelijke Breydelspek en pasta als ingrediënten.

Vooralsnog is het de bedoeling dat de producten aan Belgische retailers worden verkocht. Daarna wil het bedrijf er mogelijk ook de Nederlandse markt mee op.

Snacks
Het exclusieve contract geldt overigens alleen voor vers vlees. Mora heeft de licentie voor snacks. Enkele weken geleden introduceerde Mora de Plop kipsnack; een kipsnack op een stokje met de overbekende kaboutermuts als blikvanger.

De producten op een rij:

Bumbaburger met verse groenten binnenin

 
Plopburger als lokker voor de kinderen
 
Pittige worstjes met pasta en Breydelspek binnen in

Lees ook:
‘Tavola belangrijker dan Foodweek’ (11 maart 2008)
Tavola: nieuwe hamlijn Jos Slippens (foto’s)  (11 maart 2008)
Tavola: filet in tonijnsaus nieuw van Ladessa (11 maart 2008)
Veel leuk vlees op Tavola (fotoreportage) (10 maart 2008)Veel leuk vlees op Tavola (fotoreportage) (10 maart 2008)
Foto-impressie van Anuga (15 oktober 2007)

Reageer op dit artikel