nieuws

Super Meat Boy-ontwikkelaar maakt gehakt van PETA

Industrienieuws

NORFOLK – Dierenrechtenorganisatie PETA heeft weer in gamevorm van zich laten horen. De organisatie heeft het onlangs uitgekomen platformspelletje Super Meat Boy gepersifleerd. De ontwikkelaars van de game, Team Meat, hebben er echter de grootste lol mee.

NORFOLK – Dierenrechtenorganisatie PETA heeft weer in gamevorm van zich laten horen. De organisatie heeft het onlangs uitgekomen platformspelletje Super Meat Boy gepersifleerd. De ontwikkelaars van de game, Team Meat, hebben er echter de grootste lol mee.

PETA zette op woensdag het spelletje Super Tofu Boy online bij wijze van protest tegen het gebruik van vlees in Super Meat Boy. In dit spelletje is Bandage Girl, het vriendinnetje van Meat Boy, het zat om met een blok vlees te daten en valt voor Tofu Boy. Hierop ontvoert Meat Boy zijn ex en moet de speler – als Tofu Boy – zijn geliefde redden.

Op de officiële website van Team Meat sloeg ontwikkelaar Edmund McMillen meteen terug. Hij begon meteen met programmeren en maakte een speelbare versie van Tofu Boy voor zijn eigen game. In Super Meat Boy is het blokje tofu echter een stuk minder stoer ziet het eruit alsof hij het nogal moeilijk heeft. De update komt binnenkort uit voor de pc-versie van het spel.

Het is niet de eerste keer dat PETA een game gebruikt om vegetarisme onder de aandacht te brengen. Zo heeft het een jaarlijkse verkiezing voor ‘meest diervriendelijke game’ en voert het vaak acties tegen spellen die het als ‘dieronvriendelijk’ ziet.

 

Reageer op dit artikel