nieuws

‘Streekproducten verankeren in beleid

Industrienieuws

DEN HAAG – Het ministerie van landbouw wil streekproducten bevorderen. ‘Streekproducten moeten worden verankerd in het beleid’, zei Marcel Vernooij van LNV donderdag op de themamiddag over Europese bescherming van streekproducten bij HPA.

‘Streekproducten verankeren in beleid

DEN HAAG – Het ministerie van landbouw wil streekproducten bevorderen. ‘Streekproducten moeten worden verankerd in het beleid’, zei Marcel Vernooij van LNV donderdag op de themamiddag over Europese bescherming van streekproducten bij HPA.

LNV wil streekproducten stimuleren omdat ze vaak duurzaam geproduceerd zijn. Bovendien geven ze een impuls aan de kwaliteit en is het van belang voor een vitaal platteland. Vernooij sprak bovendien van een schakelfunctie. ‘Streekproducten kunnen de stad met het platteland verbinden.’

De overheid wil streekproducten bevorderen door te zorgen voor een wettelijk kader en een ‘level playing field’ en bovendien ondersteunen in de vorm van faciliteiten.

Inkopen
Bovendien speelt de overheid een rol als inkoper van streekproducten. De overheid wil 40 procent van de producten voor catering biologisch inkopen. ‘Streekproducten zitten daar vaak dicht tegenaan. Bovendien kunnen cateraars extra bonuspunten krijgen op hun offerte als het overige deel bestaat uit producten die aan duurzaamheidscriteria voldoen, zoals korte transportlijnen. Erkende Streekproducten worden daarbij specifiek genoemd.’

Lees ook:
Duinham Gijs heeft ‘tweelingbroer’ (28 augustus 2008) 
Vier slagers leveren streekvlees aan Plus (28 augustus 2008) 
Streekvlees heeft toekomst (3 juli 2008)
Producten StreekSelecties gaan Gijs heten (29 mei 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over streekvlees

Reageer op dit artikel