nieuws

Storteboom stort zich op groene soja

Industrienieuws

NIJKERK – Kippenvleesfabrikant Storteboom wil in de toekomst alleen nog maar duurzame soja gebruiken.

Storteboom stort zich op groene soja

NIJKERK – Kippenvleesfabrikant Storteboom wil in de toekomst alleen nog maar duurzame soja gebruiken.

De Storteboom Group is lid geworden van de Taskforce Duurzame Soja. Het bedrijf heeft de intentie om op korte termijn ook toe te treden tot het internationale overlegorgaan over duurzame soja, de Round Table on Responsible Soy.

Uitbreiding
Het bedrijf is van mening dat het verder ontwikkelen van duurzame productiemethoden voor de pluimveehouderij, zowel op het gebied van houderij als op het gebied van voer, ‘van groot belang’ is. Het bedrijf heeft al een substantiële stroom groene soja in de aanvoer en wil uitbreiding van deze stroom verder onderzoeken.

Storteboom behoort tot de modernste kipverwerkingsbedrijven van Europa met vestigingen in Nederland en in Polen. In Nederland heeft het bedrijf slachterijen in Putten en Kornhorn en een verwerkingsbedrijf in Nijkerk. In Polen een slachterij in Kotowo.

De fabrikant verwerkt per week ruim 2,5 miljoen slachtkuikens.

Lees ook:
‘Redder’ Storteboom geridderd (17 december 2007)
 ‘Strijd tegen fout vlees gaat door’ (19 december 2007)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over Storteboom
Alle berichten over soja

Reageer op dit artikel