nieuws

Storms en dochter Brink in ecofood

Industrienieuws

AMSTERDAM – Tv-man Pieter Storms en de dochter van zakenvrouw Nina Brink (Karen Brink) starten een ecologische fastfoodketen met de naam Danku.

Storms en dochter Brink in ecofood

AMSTERDAM – Tv-man Pieter Storms en de dochter van zakenvrouw Nina Brink (Karen Brink) starten een ecologische fastfoodketen met de naam Danku.

De eerste vestiging is vorige maand geopend in Antwerpen. New York en Sao Paulo gaan volgens het concept binnen enkele weken open, meldt De Volkskrant.

Danku, een ‘Nederlands-Indisch eetconcept’ moet het gezonde alternatief gaan worden van fastfoodketens als McDonald’s.

Kroketten
Op de menukaart van de Nederlands-Indische restaurants staan onder meer zeven verschillende biologische kroketten, nasi, bami en rijst met saté of kipcurry.

Pieter Storms laat desgewenst weten dat hij er niet zoveel van weet. ‘Het is meer iets van de kinderen. Ik bedoel de dochter van mevrouw Brink en haar echtgenoot (de Braziliaanse polospeler Ricardo Portugal Gouvea). Ik ben slechts op afstand directeur en geef indien nodig advies.’ 

Financiers?
Het is onduidelijk of Pieter Storms en partner Nina Brink financiers zijn. De officiële woordvoerder van Danku, Kay van der Linde, zegt eerst wel en later toch niet dat Nina Brink de investeerder is.

Uiteindelijk zegt hij: ‘De dochter van mevrouw Brink is de enige grote geldschieter.’ Karen Brink zou haar vermogen hebben verdiend in de kunsthandel.

Danku wil voor het einde van 2008 vijf restaurants hebben geopend, om binnen drie jaar uit te komen op honderd restaurants. Met de internationale uitrol van het concept zijn vele miljoenen euro’s gemoeid.

Lees ook:
Burger King doet het beter dan verwacht (2 mei 2008)
‘Mac’ dankt winsten aan Europese eetlust (23 april 2008)
Biologisch vlees kan nog veel winnen (13 maart 2008)
Werknemer eet minder kroketten (25 februari 2008)
Europa: still lovin’ McDonald’s (29 januari 2008)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over fastfood
Alle berichten over ecologisch

Reageer op dit artikel