nieuws

Sterke daling in verkoop afslankpreparaten

Industrienieuws

Slimfast heeft al langer te kampen met tegenvallende omzetAMSTERDAM – Afslankpillen en maaltijdvervangers zijn niet meer in trek. In vergelijking met 2004 daalde de omzet van deze producten het afgelopen jaar met 10 miljoen euro van 47 miljoen naar 37 miljoen euro. Dat zegt een woordvoerder van IMS Health, het Instituut voor Medische Statistiek.

De sterk dalende trend wijdt divisiemanager J. Rutte onder meer aan een gebrek aan innovaties. ‘Als die er al zijn, verdwijnen die vaak weer snel. Veel afslankpillen en maaltijdvervangers heben maar een korte levenscyclus’, meent Rutte. De omzet van de pillen daalde in 2004 met 20 procent en die van maaltijdvervangers zelfs tot 23 procent.
De dalende verkoop heeft volgens Rutte ook te maken met een groeiende belangstelling voor fitnesscentra en gezond leven. Afgelopen twee jaar vond er wel een verschuiving plaats naar het gebruik van meer huismerken. Vooral het Kruidvat heeft een relatief groot assortiment huiseigen afslankmiddelen. De cijfers van IMS Health worden samengesteld uit de belangrijkste verkoopkanalen; apotheken, drogisterijen en supermarkten. (Bron: ANP)

Reageer op dit artikel