nieuws

Stegeman botst met FNV over zaterdagwerk

Industrienieuws

DEVENTER – Vleesverwerker Stegeman botst met FNV Bondgenoten over afschaffing van de vrijwilligheid van werken op zaterdag en zon- en feestdagen.

Stegeman botst met FNV over zaterdagwerk

DEVENTER – Vleesverwerker Stegeman botst met FNV Bondgenoten over afschaffing van de vrijwilligheid van werken op zaterdag en zon- en feestdagen.

Dat meldt De Stentor. FNV Bondgenoten noemt in de krant de manier waarop Stegeman in de zomer de maatregelen probeert door te voeren ‘zeer ongepast en Stegeman onwaardig’. Stegeman-directeur Bert Kleine Deters noemt de beschuldigingen van de vakbond in een reactie ‘ongelooflijk en weinig chic’.

FNV Bondgenoten wil zo snel mogelijk met de leden om de tafel om de voorstellen van de Stegeman-directie te bespreken. Eerdere overleggen tussen beide partijen leverden niets op.
 
Al langer discussie
De discussie over verplicht werken op zaterdag speelt al langer. Meatandmeal.nl peilde in april 2007 de mening van de sector over de stelling ‘Werken op zaterdag in de vleesindustrie moet verplicht worden, ook al komt dat op stakingen te staan’.

Het grootste deel van de stemmers (37 procent) oordeelde dat werken op zaterdag niet nodig is omdat de vleessector toch wel genoeg geld verdient. 

33 Procent stemde voor een behoorlijke toeslag en 29 procent van de stemmers vond werken op zaterdag essentieel vanwege de concurrentiepositie.

Lees ook:
Noordvlees wil vlees laden op zaterdag (7 juli 2008)
Clazing eist bij rechter keuring op Hemelvaart (21 april 2008)
Plukon en bonden weer om tafel (12 december 2007)
Mogelijk acties bij Plukon (6 december 2007)
‘Werken op zaterdag is niet nodig’ (4 mei 2007)

Reageer op dit artikel