nieuws

Staking Pingo Poultry na twee weken voorbij

Industrienieuws

MAASMECHELEN – De staking bij het de kippenvleesverwerker Pingo Poultry in het Belgische Maasmechelen is voorlopig voorbij.

Staking Pingo Poultry na twee weken voorbij

MAASMECHELEN – De staking bij het de kippenvleesverwerker Pingo Poultry in het Belgische Maasmechelen is voorlopig voorbij.

De directie en vakbond ABVV hebben een principeakkoord bereikt.

Het akkoord voorziet in een agenda om over de loon- en functieclassificaties en over de koopkracht te onderhandelen.

Loon
Bij Pingo Poultry staakte een gedeelte van de arbeiders al bijna twee weken voor meer koopkracht en voor de aanpassing van het loon – en functieclassificatiesysteem. Daarin is ook de zogenaamde ‘vuilwerkpremie’ voor de arbeiders die organen moeten sorteren inbegrepen. Twee verzoeningspogingen en gesprekken op ondernemingsvlak leverden de voorbije dagen geen resultaten op.

Onderhandelen
De directie wilde pas na de sociale verkiezingen over de aanpassing van het loon- en functieclassificatieysteem onderhandelen en stelde tevens dat de resultaten van het bedrijf geen koopkrachtverhoging toelieten. D
e directie en het ABVV kwamen uiteindelijk overeen om een agenda vast te leggen om vanaf de eerste week na de sociale verkiezingen over het loon- en functieclassificatiesysteem te onderhandelen en de gesprekken over de koopkracht in de loop van juni op te starten.

De vakbond riep de arbeiders woensdagnamiddag alvast op om het werk te hervatten in afwachting van de komende onderhandelingen.

Lees ook:
Personeel Pingo Poultry staakt opnieuw (21 april 2008)
Mogelijk ontslagen bij Belgische Pingo Poultry (29 januari 2007)
Staking bij Pingo Poultry (8 november 2006)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over Pingo Poultry
Alle berichten over stakingen

Reageer op dit artikel