nieuws

‘Soja tast sperma níet aan

Industrienieuws

BREDA – De consumptie van soja, ingrediënt van onder meer vleesvervangers, is níet slecht voor het sperma. Dat zegt producent van sojaproducten Alpro Soya in reactie op Amerikaans onderzoek.

‘Soja tast sperma níet aan

BREDA – De consumptie van soja, ingrediënt van onder meer vleesvervangers, is níet slecht voor het sperma. Dat zegt producent van sojaproducten Alpro Soya in reactie op Amerikaans onderzoek.

Volgens de Amerikaanse studie, gedaan onder mannen die een onvruchtbaarheidskliniek bezochten, neemt de hoeveelheid sperma af als meer soja wordt geconsumeerd. De onderzoekers hielden daarbij rekening met onder meer cafeïne en alcoholconsumptie en rookgedrag.

Alpro Soya beweert echter dat in het onderzoek geen navraag is gedaan naar het gebruik van andere voedingsmiddelen, medicatie, seksuele activiteit en omgevingsfactoren, die een directe invloed kunnen hebben op de hoeveelheid sperma.

Bovendien stelt de producent van sojaproducten dat de studie geen negatieve relatie gevonden heeft tussen soja en de beweeglijkheid van sperma en spermakwaliteit, de twee hoofdfactoren van vruchtbaarheid.

Lees ook:
Soja vermindert aantal spermacellen (25 juli 2008)
Spermaonderzoek afgebrand door vleesindustrie (29 maart 2007)

Reageer op dit artikel