nieuws

Slechte kwaliteit Belgische worsten

Industrienieuws

BRUSSEL – De kwaliteit van Belgische verse worsten blijft onaanvaardbaar. Dat zegt de Belgische consumentenorganisatie Test-Aankoop in ‘Voedingsbalans 2010’, een jaaroverzicht van de kwaliteit van de voedingswaren.

BRUSSEL – De kwaliteit van Belgische verse worsten blijft onaanvaardbaar. Dat zegt de Belgische consumentenorganisatie Test-Aankoop in ‘Voedingsbalans 2010’, een jaaroverzicht van de kwaliteit van de voedingswaren.

Test-Aankoop opent het jaaroverzicht met het opmerkelijke aantal ingrepen door het federale Voedselagentschap. Dat haalde vorig jaar 25 voedingswaren uit de rekken, vaak worsten of hamburgers. ‘De door ons geteste worsten werden in meer dan de helft van de gevallen te warm bewaard bij de supermarkt of de slager’, zegt Ivo Mechels van Test-Aankoop in De Standaard. Bovendien bevatten 13 van de 33 gemengde worsten die werden getest geen runds- of kalfsvlees.

In liefst tien geteste worsten werd de Listeriabacterie aangetroffen en bovendien bevat meer dan de helft van de stalen te veel zout. De consumentenorganisatie eist strengere controles door het voedselagentschap en afschrikwekkender sancties.

Reageer op dit artikel