nieuws

Slagerij baalt van vleesfraude

Industrienieuws

DUIVEN – Voordeelslagerij de Vleeskoning in Duiven had een rustige dag. Normaal loopt het er storm op vrijdag, nu niet. Eigenaar Micjel Uffing is slachtoffer van het nieuws over de vleesfraude, waarbij ook een Duivens bedrijf betrokken is.

Slagerij baalt van vleesfraude

DUIVEN – Voordeelslagerij de Vleeskoning in Duiven had een rustige dag. Normaal loopt het er storm op vrijdag, nu niet. Eigenaar Micjel Uffing is slachtoffer van het nieuws over de vleesfraude, waarbij ook een Duivens bedrijf betrokken is.

De AID viel diverse bedrijven binnen die verdacht worden van het verkopen van vlees dat alleen geschikt is voor diervoeder, als vlees voor menselijke consumptie, meldt de Gelderlander.

Uffing: ‘Na het bekend worden van dat nieuws denken mensen dat ik dat wel zal zijn. Omdat ze zo goedkoop zijn zullen ze wel rotzooien, denken ze. Maar ik ben het niet.’

Uffing stelt goedkoop te zijn omdat ze met meerdere vestigingen groot inkopen. ‘Al ons vlees is gewoon gekeurd en komt van erkende slachterijen. En de Keuringsdienst van Waren vindt dat wij het goed voor elkaar hebben.’

Extra schoonmaak
Het is zo rustig in de winkel dat Uffing een van zijn medewerksters vrij gegeven heeft. De andere twee geven de zaak een extra schoonmaakbeurt en maken barbecueworstjes voor in de diepvries. Het is wel druk met mail en telefoontjes van vaste klanten.

Uffing: ‘Die zijn allemaal in de trant van: dat zijn jullie toch niet? Tot negen uur was ik constant aan de telefoon en de mailbak zit vol. De mensen die wel komen kopen hebben het nieuws blijkbaar niet meegekregen, want ze zeggen er niets over.’

Lees ook:
AID-inval Lith ook gericht op ‘Polsbroek’ (17 maart 2008)
Deventer Vleeshandel verdacht van omkatten (14 maart 2008)
AID-inval ook bij Roemaat (14 maart 2008)
AID neemt vijf ton ‘gammelvlees’ in beslag (13 maart 2008)

Reageer op dit artikel