nieuws

Slager verkoopt filet américain met sulfiet

Industrienieuws

TONGEREN – De strafrechter van Tongeren in België heeft een 40-jarige Marokkaanse slager uit Genk beboet met 1.100 euro. De man verkocht filet américain met sulfiet.

Slager verkoopt filet américain met sulfiet

TONGEREN – De strafrechter van Tongeren in België heeft een 40-jarige  Marokkaanse slager uit Genk beboet met 1.100 euro. De man verkocht filet américain met sulfiet.

De man kreeg de straf voor het verhinderen van een controle door de voedselinspectiediensten in zijn zaak. Een monstername wees uit dat de filet américain die de man verkocht sulfiet bevatte.

De inspecteurs wilden het te koop gestald rundergehakt controleren, maar de slager verhinderde dit door het gehakt in de vuilbak te kieperen.

De Genkenaar kreeg eerder al een boete wegens het niet-naleven van de veiligheidsvoorschriften met betrekking tot de verkoop van vleeswaren. Volgens de rechter vertoonde hij een gebrek aan respect voor ambtenaren in functie en is hij een gevaar voor de volksgezondheid.

Lees ook:
Slager slaat klager winkel uit (19 maart 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over rechtzaken 

We hebben weer een nieuwe stelling!
‘Minister Verburg wil de vleessector meer laten betalen voor de keuringen van vee en vlees. De vleessector moet dit niet pikken.’ Stem hier

Reageer op dit artikel