nieuws

Slager Van Melik dicht door instortingsgevaar (video’s)

Industrienieuws

HEERLEN – Winkelcentrum ’t Loon in Heerlen, waarin slager Van Melik en bakker Steevens zijn gevestigd, gaat dicht omdat de ondergrondse garage aan het verzakken is.

Slager Van Melik dicht door instortingsgevaar (video’s)

HEERLEN – Winkelcentrum ’t Loon in Heerlen, waarin slager Van Melik en bakker Steevens zijn gevestigd, gaat dicht omdat de ondergrondse garage aan het verzakken is.

Naast de ambachtelijke slagerij Van Melik Du Chef ’t Loon bevindt zich een Bufkes vestiging, eveneens van Van Melik, waar belegde broodjes worden verkocht. Formulemanager Sampers was vrijdag niet voor commentaar bereikbaar.

Dinsdag werden al 10 winkels gesloten, waaronder Albert Heijn en Jumbo, maar nu gaan alle 50 zaken dicht, meldde de gemeente donderdagavond. De winkels worden gesloten omdat de kans op instorting van een deel van het complex reëel is geworden. Wanneer het daadwerkelijk gebeurt, gaat dat gepaard met veel geluid en stofvorming. Dat zou leiden tot paniek onder het winkelend publiek. Om dat te voorkomen, wordt het hele winkelcentrum gesloten. Het complex bestaat uit verschillende compartimenten, waarvan er een dreigt in te storten.

Appartementen
Boven het winkelcentrum staat een gebouw van 12 verdiepingen met appartementen. De 18 gezinnen die er in wonen, hoeven vooralsnog hun huizen niet uit. Winkelcentrum ’t Loon is een van de oudste winkelcentra van het land. Het ging in 1966 open. Het gebouw staat op oude, verlaten mijngangen, die inmiddels onder water staan. Er wordt rekening mee gehouden dat die de verzakkingen hebben veroorzaakt.

Vandaag, vrijdag 2 december, bespreekt de gemeente met de winkeliers hoe het verder moet. Verscheidene kleine zelfstandigen vrezen voor een faillissement als hun zaak langere tijd dicht moet. 

Lees ook: Bakkerij Steevens dicht door instortingsgevaar winkelcentrum (Bakkerswereld)

De NOS maakte reportages in Heerlen:

 

Reageer op dit artikel