nieuws

Slachterij Weyl ziet omzet stijgen

Industrienieuws

ENSCHEDE – Runderslachter en vleesverwerker Weyl heeft de omzet de laatste jaren sterk vergroot bij een wisselend, maar steeds positief resultaat.

Slachterij Weyl ziet omzet stijgen

ENSCHEDE – Runderslachter en vleesverwerker Weyl heeft de omzet de laatste jaren sterk vergroot bij een wisselend, maar steeds positief resultaat.

Dit blijkt uit jaarrekeningen die het bedrijf met vertraging toch heeft gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel. Over 2008 behaalde het een omzet van ruim 238 miljoen euro (waarvan meer dan 80 procent buiten Nederland). Dat is bijna 42 miljoen meer dan de omzet over 2007.

Het resultaat voor belasting daalde van 3,6 miljoen in 2007 naar 3,3 miljoen in 2008. Het eigen vermogen fluctueerde sterk in de afgelopen jaren, van 14 procent in 2006 via ruim 27 procent in 2007 naar 18 procent in 2008. Handelscrediteuren zijn vanwege de factoringpraktijken altijd een grote post op de balans van Weyl. Het resultaat over 2007 en 2008 steeg door een andere pensioenregeling en beëindiging van een geschil met de Belastingdienst.

Lees ook:
Weyl in zee met Müller (4 februari 2010)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Meer berichten over Weyl

Reageer op dit artikel