nieuws

Slachterij Henk Visser snel op toeren

Industrienieuws

DOKKUM – Slachterij Wadden Vlees van Henk Visser heeft de laatste weken versneld de gewenste capaciteit van zo’n 500 slachtingen per week gahaald. Dit komt door de blauwtong-uitbraak in Overijssel.

Slachterij Henk Visser snel op toeren

DOKKUM – Slachterij Wadden Vlees van Henk Visser heeft de laatste weken versneld de gewenste capaciteit van zo’n 500 slachtingen per week gehaald. Dit komt door de blauwtong-uitbraak in Overijssel.

Eind deze week wordt de slachterij officieel geopend, zegt eigenaar Henk Visser in Boerderij. Visser had eerder Friesland Beef in slachterij Friesland Vlees van Henk Wildeboer in Leeuwarden.

Visser besloot, toen Friesland Vlees stopte, de slachterij van voorheen Feenstra Vlees in Dokkum op te knappen en weer te openen, met nieuwe installaties en machines.

Proefslachtingen
Visser startte er op 8 september met proefslachtingen en voerde geleidelijk de capaciteit op. Door de ontdekking van blauwtong serotype 6 in Oost-Nederland, mochten vanuit dit gebied geen koeien meer naar de veemarkt in Leeuwarden (en Bunnik of Purmerend). Rechtstreekse afvoer naar de slachterij is wel toegestaan, waardoor Wadden Vlees kon profiteren.

De technische capaciteit van het bedrijf in Dokkum ligt overigens bijna dubbel zo hoog als het aantal slachtingen dat op dit moment wordt verricht. Er werken nu zo’n 25 werknemers.

Noordvlees Trading
De slachterij wordt gerund door Arnold Kuipers, die vroeger ook in Leeuwarden werkte. Wim Visser gaat zich, via zijn inkooporganisatie Noordvlees Trading, vooral met de vee-inkoop bemoeien.

De geslachte runderen bij Wadden Vlees gaan grotendeels als karkassen en grote delen weg naar bedrijven die het vlees verder verwerken. Een groot deel van het vlees is bestemd voor verwerking in het buitenland (vooral gehakt en andere verwerkte soorten).

Lees ook:
Henk Visser springt in gat Friesland Vlees (12 augustus 2008)
Friesland Beef slacht mogelijk weer in Dokkum (16 juni 2008)
Friesland Beef bewandelt eigen weg voor eersherstel (15 mei 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over Wadden Vlees
Alle berichten over Friesland Beef
Alle berichten over Friesland Vlees

Reageer op dit artikel