nieuws

Slachter Henk Worst voor de rechter

Industrienieuws

ZUTPHEN – De sloot bij Slachterij Henk Worst in Nijkerk kleurde rood op 17 november vorig jaar. Dat kwam door het bloed dat de slachters daarin afvoerden. De rechter legde een voorwaardelijke boete van 500 euro op.

Slachter Henk Worst voor de rechter

ZUTPHEN – De sloot bij Slachterij Henk Worst in Nijkerk kleurde rood op 17 november vorig jaar. Dat kwam door het bloed dat de slachters daarin afvoerden. De rechter legde een voorwaardelijke boete van 500 euro op.

De economische politierechter in Zutphen gaf het bedrijf deze week een tik op de vingers, meldt De Stentor. Een toezichthouder van de gemeente zag dat er rood water uit een pijp stroomde, rechtstreeks de sloot bij het bedrijf in. Hij, en later ook zijn ingeschakelde collega, constateerde dat medewerkers van de slachterij het plaatsje achter de pijp aan het schoonspuiten waren.

Zo liep het met water verdunde bloed de sloot in. Terwijl bloed in geen geval mag worden geloosd op oppervlaktewater. Het bedrijf voerde als excuus aan dat het druk was door het Offerfeest, met veel werk en veel aanloop van mensen. Waardoor er bloed op de grond was gemorst. Maar echt fout was de slachterij niet, meende een van de eigenaars van het familiebedrijf.

Voor de officier van justitie maakte de hoeveelheid bloed niet uit. Zij eiste 1000 euro boete, waarvan 250 euro voorwaardelijk, tegen het bedrijf, dat voor het eerst in de fout ging. De rechter liet het bij 500 euro voorwaardelijke boete.

Reageer op dit artikel