nieuws

Schiphol-ganzen naar de poelier

Industrienieuws

HAARLEM – De provincie Noord-Holland gaat enkele duizenden ganzen die rond Schiphol worden gevangen bij de poelier aanbieden. De provincie heeft een bericht hierover dinsdag in De Telegraaf bevestigd.

Schiphol-ganzen naar de poelier

HAARLEM – De provincie Noord-Holland gaat enkele duizenden ganzen die rond Schiphol worden gevangen bij de poelier aanbieden. De provincie heeft een bericht hierover dinsdag in De Telegraaf bevestigd.

Noord-Holland heeft al offertes aangevraagd bij verschillende poeliersbedrijven. De provincie kondigde eerder dit jaar maatregelen aan tegen de grauwe ganzen rond Schiphol, omdat ze een gevaar vormen voor het vliegverkeer. Naast het afschieten en vangen van de dieren worden ook ganzeneieren doorgeprikt.

Lees ook:
Recall foie gras Frankrijk (28 decembner 2007)
Offensief tegen foie gras: Folter een gans (14 december 2007)

Reageer op dit artikel