nieuws

Schandalen drijven consument in armen slager

Industrienieuws

Duitse slagers trekken meer publiek na vleesschandalenBERLIJN – De recente vleesschandalen in Duitsland hebben de Duitse consument weer in de armen gedreven van de ambachtelijke slager.

De vleesomzet nam in speciaalzaken in december 2005 toe met 10 procent, vergeleken met cijfers van dezelfde maand in 2004. Dit is een echte trendbreuk, blijkt uit cijfers van brancheorganisaties ZMP en CMA. Over heel 2005 leverden ambachtelijke slagers in Duitsland 4,3 procent omzet in.

Duitsland werd dit jaar opgeschrikt door een aantal vleesschandalen waarbij grote partijen bedorven vlees in de voedselketen terecht waren gekomen. Critici zeggen dat dit te maken heeft met de steeds grotere druk van supermarkten op leveranciers om steeds goedkoper te leveren.

Reageer op dit artikel