nieuws

RCC: Kip Coop niet diervriendelijk

Industrienieuws

VELP – De Reclame Code Commissie (RCC) vindt dat Coop haar klanten heeft misleid door de zogeheten ‘Weelderkip’ als diervriendelijk aan te prijzen.

RCC: Kip Coop niet diervriendelijk

VELP – De Reclame Code Commissie (RCC) vindt dat Coop haar klanten heeft misleid door de zogeheten ‘Weelderkip’ als diervriendelijk aan te prijzen.

Deze kip, die ook bij Dirk en C1000 (onder de naam ‘onze kip’) in het schap ligt, is volgens de commissie niet diervriendelijk, meldt Distrifood. De Weelderkip is sinds dit jaar geïntroduceerd bij Coop, Dirk, Bas en Digros en C1000. Stichting Wakker Dier was naar de commissie gestapt, omdat ze vindt dat de leefomstandigheden dusdanig slecht zijn, dat er niet kan worden gesproken over diervriendelijk.

Marginaal

De RCC zegt nu dat vlees pas diervriendelijk mag worden genoemd als de leefomstandigheden ‘aanmerkelijk beter zijn dan die van reguliere kip uit de bio-industrie’. En daarvan is geen sprake, aldus de commissie. ‘De verbeteringen zijn te marginaal om de claim diervriendelijk product te rechtvaardigen. Om die reden acht de Commissie de uiting misleidend en daardoor oneerlijk.’

 

 

Reageer op dit artikel