nieuws

Rauw vlees langer goed dankzij HPP

Industrienieuws

ALMELO – Dankzij een hogedruktechnologie HPP (High Pressure Processing) is vleesverwerker Zwanenberg er in geslaagd filet américain te verbeteren zonder dat de smaak eronder lijdt.

Rauw vlees langer goed dankzij HPP

ALMELO – Dankzij een hogedruktechnologie HPP (High Pressure Processing) is vleesverwerker Zwanenberg er in geslaagd filet américain te verbeteren zonder dat de smaak eronder lijdt.

Zwanenberg Food Group heeft kans gezien HPP toe te passen op rauw vlees. ‘Dit betekent een doorbraak als het gaat om de houdbaarheid en de veiligheid van dergelijke producten,’ zei ing. Thea Dekker, coördinator productontwikkeling bij Zwanenberg Food Group,  vrijdag tijdens een symposium van de Nieuwsbrief VoedselVeiligheid.

Pasteuriseren

Sinds enige tijd beschikt Zwanenberg Food Group over een fabriek die het onder hoge druk pasteuriseren met behulp van HPP-technologie industrieel toepast. HPP is een koude-pasteurisatietechniek waarbij door middel van zeer hoge waterdruk micro-organismen effectief worden uitgeschakeld. Pathogenen en micro-organismen die bederf veroorzaken, krijgen bij HPP geen kans.

Nieuw is nu dat HPP wordt toegepast op rauw vlees. Boven een druk van 3.000 bar treden normaal gesproken verkleuring en textuurverandering op. Zwanenberg Food Group investeerde veel tijd en middelen om zowel de receptuur als de procesomstandigheden geschikt te maken en te optimaliseren voor filet américain.

De filet américain zal binnenkort onder de merknaam Zwanenberg Vers beleg in cupjes op de markt worden gebracht.

Lees ook:
Zwanenberg gaat voor exclusief op Tavola (8 maart 2010)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Meer berichten over Zwanenberg 

Reageer op dit artikel