nieuws

Rabobank ziet economie vallen en opstaan

Industrienieuws

UTRECHT – De Rabobank ziet de Nederlandse economie met vallen en opstaan herstellen van de recessie.

Rabobank ziet economie vallen en opstaan

UTRECHT – De Rabobank ziet de Nederlandse economie met vallen en opstaan herstellen van de recessie.

Dankzij de opleving van de wereldhandel is er weer groei. De bestedingen van bedrijven en consumenten nemen echter niet toe, waardoor het herstel aan het einde van het jaar weer verzwakt. Dat voorspelt het economisch bureau van de bank in het donderdag gepubliceerde kwartaalbericht.

Groei

De economen verhogen daarin hun prognose voor de economische groei in 2010 van 1 naar 1,75 procent. De werkloosheid stijgt naar verwachting tot 6,25 procent van de beroepsbevolking, in plaats van de 7,25 procent die in december nog werd voorspeld.

De Rabobankeconomen waarschuwen dat de hervormingen die een nieuw kabinet moet doorvoeren om de overheidsfinanciën op orde te brengen, de komende jaren zwaar blijven wegen op de groei van de economie. ‘Het herstel gaat, kortom, ook in de komende jaren met vallen en opstaan’, aldus het rapport.

Lees ook:
Balkenende: familliebedrijfen motor economie (25 september 2009)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Meer berichten over economische crisis
 

Reageer op dit artikel