nieuws

PVV moet vertrekpremie Ramekers openbaar maken

Industrienieuws

DEN HAAG – Het PVV-bestuur moet de afvloeiingsregeling voor Jos Ramekers openbaar maken.

PVV moet vertrekpremie Ramekers openbaar maken

DEN HAAG – Het PVV-bestuur moet de afvloeiingsregeling voor Jos Ramekers openbaar maken.

‘Zodra er duidelijkheid over is’, zegt minister Piet-Hein Donner in antwoord op Kamervragen van de SP. Kamerlid Paul Ulenbelt stelde de vragen naar aanleiding van het vertrek van Jos Ramekers per 1 september.

Begrip
Het bestuur van het Productschap Vee en Vlees wil tot nu toe nog niets zeggen over de afvloeiingsregeling. Donner heeft daar begrip voor zolang er nog geen definitieve afspraken zijn gemaakt. ‘Ik ga ervan uit dat er nadien wel mededelingen over zullen worden gedaan en dat daarmee wordt gehandeld in overeenstemming met de Code Goed Bestuur product- en bedrijfschappen’, aldus Donner in zijn antwoord.

De minister heeft van het PVV overigens nog geen officieel bericht ontvangen over het vertrek van Jos Ramekers. Donner is alleen op de hoogte van de zaak via de pers.

Wachtgeldverordening
De afvloeiingsregeling van Ramekers moet worden getoetst aan de wachtgeldverordening die door het PVV en het PPE zijn vastgesteld.
‘Maar er lijkt hier sprake van een bijzondere situatie nu de voorzitter kort na zijn herbenoeming zijn vertrek aankondigt’, schrijft Donner. ‘Het is dan aan de dagelijks besturen van de schappen om te bepalen hoe in de gegeven situatie de eigen verordening ter zake van de voorzittersvergoeding dient te worden toegepast.’

Eventuele nadere financiële afspraken dienen volgens hem ‘uiteraard te voldoen aan maatstaven van redelijkheid en billijkheid’. ‘Ik ga ervan uit dat dat zo is.’

Download hier:
de volledige tekst van het antwoord van minister Donner
Code Goed Bestuur product- en bedrijfsschappen

Lees ook:
Personeel productschap wil één voorzitter (10 april 2008)
Zwanenburg wil onderzoek rond Ramekers (9 april 2008)
Column Gevild: Geen zin meer (4 april 2008)
Bijna driekwart sector tegen opstappen Ramekers (3 april 2008)
Jos Ramekers: ‘Laat maar zien dat je ’t beter kunt’ (3 april 2008)
Kippenvleessector wil eigen voorzitter (1 april 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over Jos Ramekers

Reageer op dit artikel