nieuws

Productievarkens op straat in Amsterdam

Industrienieuws

AMSTERDAM – Wie in de Amsterdamse binnenstad rondloopt, moet binnenkort niet vreemd opkijken bij het zien van een varken.

Productievarkens op straat in Amsterdam

AMSTERDAM – Wie in de Amsterdamse binnenstad rondloopt, moet binnenkort niet vreemd opkijken bij het zien van een varken.

Stichting Varkens in Nood wil passanten in de hoofdstad vanaf 22 mei namelijk via een fototentoonstelling confronteren met ‘het misbruiken van varkens om maar zo goedkoop mogelijk vlees te produceren’.

De tentoonstelling is drie weken te zien op het plein bij het Amsterdamse gemeentehuis. Later in de zomer verhuist de expositie naar het Museumplein.

Op de beelden zijn zowel varkens als productiedier te zien, als gelukkige varkens in hun natuurlijke omgeving.

Confronteren
Volgens Hans de Baaij, directeur van Varkens in Nood, is de tentoonstelling uitdrukkelijk bedoeld om mensen te confronteren.

‘We willen laten zien wat het voor beesten zijn, hoe ze worden behandeld. We hopen dat mensen even nadenken als ze de volgende keer vlees willen kopen in de supermarkt.’

Het verkrijgen van een vergunning voor de beelden bij de gemeente had volgens De Baaij nogal wat voeten in de aarde. ‘Maar uiteindelijk vond de gemeente de tentoonstelling wel binnen het beleid passen, en mogen we de foto’s laten zien.’

Lees ook:
Rechtszaak dreigt voor Vion en supers (30 april 2008)
Topmodellen hullen zich in vlees (16 maart 2008)
Pornoster strijdt tegen dierenleed (12 maart 2008)
Naakte hamplapjes in Rotterdam (18 december 2007)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over Varkens in Nood

Reageer op dit artikel