nieuws

Poolse slachters krijgen eigen servicepunt

Industrienieuws

ZOETERMEER – Polen, Bulgaren en Roemenen die werken in de vleesindustrie kunnen met ingang van 1 januari terecht bij een servicepunt van het PVV.

Poolse slachters krijgen eigen servicepunt

ZOETERMEER – Polen, Bulgaren en Roemenen die werken in de vleesindustrie kunnen met ingang van 1 januari terecht bij een servicepunt van het PVV.

Het Productschap Vee en Vlees stelt twee ton beschikbaar voor zo’n servicepunt, dat een initiatief is van de vakbonden. Drie gekwalificeerde mensen worden aangesteld die zo mogelijk ook buitenlandse werknemers in hun eigen taal tegemoet kunnen treden. Het ligt in de bedoeling om in ieder geval een persoon te benoemen die de Poolse taal machtig is.

Wetten en regels
De vakbonden willen dat buitenlandse werknemers beter worden geïnformeerd over wetten, regels en arbeidsvoorwaarden. Het is de bedoeling dat de werkgroep zoveel mogelijk binnen de bedrijven zijn werk zal doen en ook bij de vakbonden.

CAO
Het instellen van het servicepunt ging niet zonder slag en stoot. Werkgevers vinden eigenlijk dat het instellen van een servicepunt geen taak is van het productschap, maar een onderdeel moet zijn van de cao-onderhandelingen.

Lees ook:
‘Vleessector gaat sociaal failliet’ (2 oktober 2008)
Poolse slachter krijgt eigen website (1 oktober 2008)
Poolse slachters in actie tegen ‘koffiegeld’
 (15 juni 2006)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over inleners
Alle berichten over het PVV

Reageer op dit artikel