nieuws

Plukon Royale koopt Maïski van Dossche Mills

Industrienieuws

WEZEP – De Plukon Royale Groep heeft het bedrijf Maïski Foods van het Belgische Dossche Mills gekocht.

Plukon Royale koopt Maïski van Dossche Mills

WEZEP – De Plukon Royale Groep heeft het bedrijf Maïski Foods van het Belgische Dossche Mills gekocht.

Maïski zet jaarlijks 20 miljoen euro om met 90 medewerkers. Het bedrijf beschikt over een kantoor in Ternat en eenproductiebedrijf in Aarschot. Maïski is in België vooral bekend met gepaneerde gevulde kipbereidingen en maaltijden onder het licentiemerk Weight Watchers.

Plukon Royale heeft nu 11 productielocaties, 6 in Nederland, 3 in België en 2 in Duitsland. Het bedrijf realiseert een jaaromzet van 730 miljoen euro met 2.700 medewerkers. Plukon is onder andere eigenaar van het merk Friki. Het bedrijf slacht in totaal 4,5 miljoen kuikens per week en is daarmee één van de grootste pluimveevleesverwerkende bedrijven in Europa.

Lees ook:
Plukon levert scharrelkippenvlees aan AH (11 oktober 2009)
Plukon: Volwaard kan naast scharrelkip AH (28 mei 2009)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Meer berichten over Plukon

Reageer op dit artikel