nieuws

Peter’s Farm houdt open dag bij kalverhouder

Industrienieuws

PUTTEN – Peter’s Farm, leverancier van kalfsvlees, wil zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met haar diervriendelijke kalverhouderijsysteem. De tweede open dag van dit jaar is op zaterdag 14 augustus bij de familie Van de Kamp in Putten.

Peter’s Farm houdt open dag bij kalverhouder

PUTTEN – Peter’s Farm, leverancier van kalfsvlees, wil zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met haar diervriendelijke kalverhouderijsysteem. De tweede open dag van dit jaar is op zaterdag 14 augustus bij de familie Van de Kamp in Putten.

Bezoekers maken tijdens de open dag kennis met het Peter’s Farm systeem. Op een Peter’s Farm leven de kalveren niet in groepen van 6 – 8, maar in kuddes van gemiddeld 60 dieren. De kalveren kunnen zelf bepalen wanneer en hoeveel ze willen eten en of ze willen lopen, staan, spelen, liggen of slapen. Er zijn diverse attributen aanwezig in de stallen om mee te spelen zoals skippyballen en borstels om lekker langs te schuren.

Een bezoek aan de kalverhouderij van de familie Van de Kamp kan in combinatie met een fietstocht. De agrarische ondernemersoganisatie LTO-Veluwerand heeft voor 14 augustus de fietsroute ‘Kijk achter de staldeur’ georganiseerd. Deze route gaat langs diverse agrarische bedrijven waaraan een bezoek kan worden gebracht, zo ook aan het bedrijf van de familie Van de Kamp in Putten. Informatie over de fietstocht is verkrijgbaar bij de VVV in Nijkerk, Putten en Ermelo. 
 

Zaterdag 14 augustus 2010
Hooiweg 13
3882 MR Putten
Van 10.00 – 16.00 uur

Lees ook:
Russische keten verkoopt Peter’s Farm kalfsvlees (17 juni 2010)
Peter’s Farm vlees terug in supers (10 juni 2010)
SIAl: Succes skinpack Peter’s Farm (foto’s 22 oktober 2008)  

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over Peter’s Farm
 

 

Reageer op dit artikel