nieuws

Peter de Leeuw: ‘China duurt nog even

Industrienieuws

DEN HAAG – Het kan nog wel een half jaar duren voordat de eerste container met varkensvlees(producten) naar China gaat. Dat zegt Chief Veterinary Officer Peter de Leeuw in een interview met ons vakblad Meat & Meal.

Peter de Leeuw: ‘China duurt nog even

DEN HAAG – Het kan nog wel een half jaar duren voordat de eerste container met varkensvlees(producten) naar China gaat. Dat zegt Chief Veterinary Officer Peter de Leeuw in een interview met ons vakblad Meat & Meal.

‘China wil nu een lijst hebben met bedrijven die gaan exporteren en wil zeer gedetailleerde informatie over die bedrijven hebben. Daarna komen de Chinezen alle bedrijven zélf nog eens bezoeken. Wanneer dat gebeurt weet ik niet, maar we hebben gevraagd of dat dit jaar kan.’

De Leeuw hoopt dat de eerste containers dit voorjaar verscheept kunnen worden.

CVO
Peter de Leeuw is als CVO een van de belangrijkste mensen die onderhandelt over toelating van Nederlands vlees tot derde landen. Onlangs behaalde hij nog succes in Zuid-Afrika, dat Nederlands kalfsvlees weer binnen wil laten.

Interview
In een interview met Meat & Meal deze maand (november 2008) vertelt De Leeuw onder meer over zijn werk als CVO, over China, zijn visie op de Nederlandse vleesindustrie en over Brazilië.

Lees ook:
Akkoord met China export varkensvlees (21 oktober 2008)
Henny Swinkels: NL kalfsvlees naar Zuid-Afrika (11 september 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over China en varkensvlees

Reageer op dit artikel