nieuws

Pensioenonrust: Kamer terug van reces

Industrienieuws

DEN HAAG – De SP, PvdA, CDA en GroenLinks willen dat de Tweede Kamer terugkomt van het zomerreces om demissionair minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) aan de tand te voelen over het mogelijk verlagen van pensioenuitkeringen.

Pensioenonrust: Kamer terug van reces

DEN HAAG – De SP, PvdA, CDA en GroenLinks willen dat de Tweede Kamer terugkomt van het zomerreces om demissionair minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) aan de tand te voelen over het mogelijk verlagen van pensioenuitkeringen.

SP-Kamerlid Paul Ulenbelt maakte donderdag bekend dat hij volgende week dinsdag een debat met Donner wil. Met de steun van PvdA, CDA en GroenLinks is daarvoor nu een nipte Kamermeerderheid.

Volgens Ulenbelt ontstaat te veel onrust onder gepensioneerden en moet snel duidelijk worden bij welke fondsen ‘afstempelen’ dreigt. Zijn CDA-collega Eddy van Hijum deelt die mening: ‘Gelet op de hele discussie die is ontstaan en de onrust die mensen ervaren, is het goed om de minister de kans te geven daarover verantwoording te geven’. 

Lees ook:
Pensioenfonds Vleesindustrie boos (19 augustus 2010)
‘Pensioenfonds vleeswarenfabrikanten noodlijdend’ (19 augustus 2010)
Pensioen slagers veilig (19 augustus 2010)
Nieuwe CAO voor het Slagersbedrijf (9 oktober 2009)
Pensioenconsulenten op Slavakto (14 augustus 2009)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Meer berichten over pensioen

 

Reageer op dit artikel