nieuws

Paul McCartney wil vleesloze maandag

Industrienieuws

LONDEN – Ex-Beatle Paul McCartney roept Britten op om van de maandag-gehakdag een vleesloze dag te maken. Met de ‘Meat-Free Monday’ wil hij de CO2-uitstoot terugbrengen.

Paul McCartney wil vleesloze maandag

LONDEN – Ex-Beatle Paul McCartney roept Britten op om van de maandag-gehakdag een vleesloze dag te maken. Met de ‘Meat-Free Monday’ wil hij de CO2-uitstoot terugbrengen.

Sir Paul McCartney doet zijn oproep in het Britse supermarktenvakblad The Grocer. Hij nam het idee over uit Australië, waar de vleesloze maandag snel populair schijnt te worden.

‘Veel mensen gaan op maandag naar de sportschool. Met de Meat Free Monday is het net alsof je naar de gym gaat, met bovendien als voordeel dat het ook goed is voor het milieu’, aldus de ex-Beatle.

Zelf is McCartney overtuigd vegetariër, maar hij zegt er begrip voor te hebben dat mensen vlees eten. McCartney is vegetariër sinds zijn vrouw Linda hem overtuigde. Hij is ook ambassadeur van de Linda McCartney Food-lijn, die onlangs nog fors is uitgebreid.

De zanger zegt geschrokken te zijn van een recent rapport van de Verenigde Naties waarin de vleesproductie verantwoordelijk wordt geacht voor een groot deel van de opwarming van de aarde.

‘Een van de meest belangrijke conclusies in dat rapport was dat we minder vlees moeten eten om klimaatveranderingen tegen te gaan. En dat was niet een rapport van de Bond van Vegetariërs. Het waren de Verenigde Naties(!)’

Lees ook:
Jack van Messel kruist degens met Thieme (19 juni 2008)
Viagra en biologisch oké, vleesvrij nee (19 mei 2008)
Vlees maakt niet ongezond (23 april 2008)
Datingsite voor vegetariërs (17 maart 2008)
Kevin Eubanks sexy zonder vlees (28 juni 2007)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over vegetariërs
Weblog: Ik eet geen vlees meer

Reageer op dit artikel