nieuws

Overname Berkhout kassa voor Ter Beke

Industrienieuws

WAARSCHOOT – De overname van Berkhout Verssnijlijn in Ridderkerk en Hendrik Ido Ambacht heeft vleeswarenproducent Ter Beke geen windeieren gelegd.

Overname Berkhout kassa voor Ter Beke

WAARSCHOOT – De overname van Berkhout Verssnijlijn in Ridderkerk en Hendrik Ido Ambacht heeft vleeswarenproducent Ter Beke geen windeieren gelegd.

De omzet van het Belgische vleeswarenbedrijf groeide, dankzij de overname, in het eerste kwartaal van 2008 met 11,5 procent.

Stabiel
Op vergelijkbare basis bleef de omzet in het eerste kwartaal stabiel, ondanks de stopzetting van enkele belangrijke volumecontracten in Frankrijk Die contracten vertegenwoordigden wel een belangrijke omzet’, zegt gedelegeerd bestuurder Marc Hofman.
‘Het feit dat wij ondanks dat verlies toch een stabiel omzetcijfer konden realiseren, stemt ons tevreden, want het betekent dat we elders wel konden groeien.’

Grondstoffenprijzen
Net zoals alle voedingsbedrijven werd ook Ter Beke geconfronteerd met hogere grondstoffenprijzen, vooral in zijn afdeling ‘bereide gerechten’. De groep wist de hogere grondstofprijzen gedeeltelijk op te vangen door haar prijzen te verhogen. Voor de rest van 2008 verwacht Ter Beke voor die divisie geen significante stijgingen van de grondstoffenprijzen meer.

Varkensvleesprijs
De situatie is anders bij de afdeling ‘vleeswaren’, waar rekening wordt gehouden met verdere prijsstijgingen voor varkensvlees in de tweede helft van dit jaar. In het eerste kwartaal bleven die prijzen stabiel of stegen ze licht.

Britse pond
Een andere factor die Ter Beke parten speelt, is het Britse pond. Het Verenigd Koninkrijk is voor Ter Beke een vrij belangrijke markt. Het bedrijf realiseert er een jaarlijkse omzet van zo’n 30 miljoen euro, pakweg een twaalfde van zijn totale omzet.

In Groot-Brittannië worden vooral paté-producten aan de man gebracht. Wegens de daling van het Britse pond ten opzichte van de euro stonden de inkomsten in Groot-Brittannië in het eerste kwartaal onder druk. Ter Beke kon die ongunstige wisselkoers echter ook deels opvangen door prijsverhogingen.

Lees ook:
Ter Beke neemt Fresh Concept niet over (5 mei 2008)
Ter Beke plust en bereidt overname voor (3 maart 2008)
Ter Beke neemt Berkhout over
(19 september 2007)
Vleeswaren Ter Beke duurder
 (3 september 2007)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over Ter Beke

Reageer op dit artikel