nieuws

Oprichter Febo overleden

Industrienieuws

AMSTERDAM – De oprichter van de snackautomatiek Febo, Johan de Borst, is vorige week donderdag overleden. Dat maakte zijn familie donderdag bekend.

Oprichter Febo overleden

AMSTERDAM – De oprichter van de snackautomatiek Febo, Johan de Borst, is vorige week donderdag overleden. Dat maakte zijn familie donderdag bekend.

De Borst begon in 1941 met Febo. Destijds was zijn zaak nog een brood- en banketbakkerij (‘Maison Febo’), genoemd naar de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam waar De Borst zijn eerste baantje bij een bakker had.

Na enkele jaren breidde hij het assortiment uit met zelfgemaakte slaatjes en kroketten. Dit vormde uiteindelijk de basis van de huidige succesformule, waarbij snacks uit de muur kunnen worden getrokken. De bakkerij werd een keuken, die andere zaken van de familie De Borst en die van franchisenemers bediende.

De Borst is 88 jaar geworden. In 1990 had zijn zoon al het roer overgenomen bij het familiebedrijf. De oude De Borst maakte vorig jaar nog wel de opening van een gloednieuw productiecentrum in Amsterdam-Noord mee.

Hans en Dennis de Borst met hun vader en opa, Johan de Borst op het schilderij.

Lees ook:
Febokroket met calorieën van anderhalf glas melk (27 maart 2008)
06-kroket bij Febo (13 december 2007)
Febo-kroket nu ook voor export (12 juli 2007)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over Febo

Reageer op dit artikel