nieuws

Onzekere tijden voor Hans Roelofs (ex-Vion)

Industrienieuws

AMSTERDAM – Oud Vion-directeur Hans Roelofs maakt onzekere tijden door. Zijn nieuwe werkgever Refresco staat door financiële problemen van de IJslandse eigenaren te koop. Dat bevestigt topman Hans Roelofs in het nieuwste nummer van FEM.

Onzekere tijden voor Hans Roelofs (ex-Vion)

AMSTERDAM – Oud Vion-directeur Hans Roelofs maakt onzekere tijden door. Zijn nieuwe werkgever Refresco staat door financiële problemen van de IJslandse eigenaren te koop. Dat bevestigt topman Hans Roelofs in het nieuwste nummer van FEM.

De van origine Nederlandse vruchtensappen- en frisdrankenproducent is sinds 2006 in handen van een consortium IJslandse investeerders, onder leiding van investeringsmaatschappij Stodir (voorheen FL Group).

Crisis
De IJslandse Kaupthing Bank was sindsdien betrokken als aandeelhouder, kredietverschaffer, agent van het bankenconsortium en overname-adviseur.

Zowel Stodir als Kaupthing Bank zijn door de recente crisis in de IJslandse financiële sector zwaar getroffen. De investeringsmaatschappij vroeg vorige maand uitstel van betaling aan. Ook de bank staat onder curatele. 

Details
Roelofs wil nog niet ingaan op de details van de verkoop of de identiteit van de mogelijke kopers. ‘Als onze aandelen in andere handen zijn overgegaan, willen we graag naar buiten treden.’

Een bron die bij de besprekingen betrokken is, verwacht dat de verkoop van het drankenconcern binnen enkele weken rond is. De transactie zou worden begeleid door de Britse zakenbank Rothschild.

Refresco, met een jaaromzet van 1,3 miljard euro, heeft in Europa 18 fabrieken. Het bedrijf biedt werk aan 2200 personen.

Lees ook:
Hans Roelofs: ‘Niet terug in het vlees’ (4 oktober 2007)
Interview Hans Roelofs Meat & Meal 2005
(21 september 2006)
Hans Roelofs onmiddellijk weg bij Vion (21 september 2006)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over Hans Roelofs

Reageer op dit artikel