nieuws

Onderzoek ‘hufterige vleeseters’ was vals

Industrienieuws

NIJMEGEN/TILBURG – Het onderzoek van drie hoogleraren waaruit zou blijken dat vleeseters ‘egoïstische hufters’ zijn berustte op fraude.

Onderzoek ‘hufterige vleeseters’ was vals

NIJMEGEN/TILBURG – Het onderzoek van drie hoogleraren waaruit zou blijken dat vleeseters ‘egoïstische hufters’ zijn berustte op fraude.

Hoogleraar Diederik Stapel, die woensdag aan de Universiteit van Tilburg op non-actief is gezet wegens het gebruik van valse gegevens, had de resultaten verzonnen. ‘Een afgang van mega-formaat’ noemt hoogleraar Roos Vonk van de Radboud Universiteit in Nijmegen de kwestie op haar website. Zij en professor Marcel Zeelenberg uit Tilburg waren de mede-onderzoekers.

Roos Vonk, zelf vegetariër en tegenstander van de bio-industrie, biedt haar excuses aan en vindt dat het onderzoek overgedaan moet worden. Eerder was er al forse kritiek op het onderzoek omdat velen zich afvroegen of hier wel sprake was van waardevrije wetenschap.

Vonk was tot 2008 voorzitter van Stichting Wakker Dier.

Reageer op dit artikel