nieuws

Norm duurzaam vlees op komst

Industrienieuws

DEN HAAG – Solidaridad krijgt van het kabinet 30 miljoen euro extra om eerlijke handel en duurzame productie verder te ontwikkelen. Zo zullen samen met bedrijven normen worden opgesteld voor duurzaam vlees.

Norm duurzaam vlees op komst
Archief Vleesmagazine

DEN HAAG – Solidaridad krijgt van het kabinet 30 miljoen euro extra om eerlijke handel en duurzame productie verder te ontwikkelen. Zo zullen samen met bedrijven normen worden opgesteld voor duurzaam vlees.

Trouw meldt dat bestaande programma’s voor teelt, handel en verwerking van soja, palmolie, suiker en katoen worden uitgebreid. Samen leggen deze sectoren beslag op meer dan 60 procent van de landbouwgrond in de wereld. Bij het overleg over duurzaam vlees zitten naast Solidaridad onder meer het Wereld Natuur Fonds, het Amerikaanse supermarktconcern Walmart, landbouworganisatie Cargill en restaurantketen McDonald’s aan tafel.

Eerder werden afspraken gemaakt over verantwoorde soja en palmolie. Daarbij werden eerst normen opgesteld die bedrijven vervolgens moesten naleven om een certificering te krijgen. Maar voor vlees willen de initiatiefnemers tegelijk kennis uitwisselen voor duurzame veehouderij en normen opstellen.

Zie ook: Verbond van Rijswijk (commentaar)

Lees ook:
Oud-Vion topman: alleen nog duurzaam vlees (2 september 2011)
VvK introduceert ‘Keurklasse hart voor de wereld’ (15 augustus 2011)
Deen supermarkt over op duurzaam vlees (30 juni 2011)
Keten Duurzaam Varkensvlees lanceert rekenformule (12 mei 2011)
Pierre Wind zoekt duurzame rookworst (11 februari 2011)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Meer berichten over duurzaam vlees

 

 

Reageer op dit artikel