nieuws

Nieuwe Hygiënecode Kalverslachterij

Industrienieuws

ZOETERMEER – De PVE hebben een voorstel gepubliceerd voor een aangepast ‘Werkboek Hygiënecode Kalverslachterij’. De PVE verzoekt kalverslachterijen commentaar te leveren.

Nieuwe Hygiënecode Kalverslachterij

ZOETERMEER – De PVE hebben een voorstel gepubliceerd voor een aangepast ‘Werkboek Hygiënecode Kalverslachterij’. De PVE verzoekt kalverslachterijen commentaar te leveren.

Het nieuwe werkboek gaat de oude hygiënecode kalverslachterij uit 2004 vervangen. Het werkboek helpt bedrijven om hun kwaliteitsborging aan te passen aan de nieuwe eisen van de Europese hygieneverordeningen.  geplaatst.

Het nieuwe werkboek is de afgelopen maanden ontwikkeld in samenwerking met de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV), vertegenwoordigers van verschillende kalverslachterijen en de Voedsel- en Warenautoriteit (VWA).

Met het inrichten van de kwaliteitsborging volgens de hygiënecode kunnen bedrijven voldoen aan de verplichting om HACCP in te voeren. Werken volgens de code is niet verplicht; bedrijven kunnen ook werken volgens een zelf ontwikkeld HACCP-systeem.

Bedrijven al met het nieuwe werkboek gaan werken, maar er kunnen nog wel aanvullingen en aanpassingen op het voorstel komen. Ook moet de minister van LNV het werkboek nog goedkeuren. Het werkboek is te vinden op de website van de PVE.

Een uitgebreid overzicht van de wijzigingen van de hygienecode is opgenomen in deel 1 van het werkboek. De belangrijkste zijn:

  • het uitvoeren van een gevarenanalyse;
  • het opnemen van een hoofdstuk ‘ontvangst dieren’, met daarin aandacht voor VKI.

Meer informatie over de hygiënecode is op te vragen bij  Hidde Rang (PVE/Beleid), tel. (079) 368 79 54 of per mail H.Rang@pve.agro.nl.

Lees ook:
Hygiënecode varkensslachterij aangepast (7 februari 2007) 

Reageer op dit artikel