nieuws

Nieuwe China-missie moet vleesakkoord opleveren

Industrienieuws

ZOETERMEER – Nederland hoopt in mei in China een akkoord te kunnen sluiten over de markttoegang voor varkensvlees. Een nieuwe handelsmissie, in mei, moet het succes brengen.

Nieuwe China-missie moet vleesakkoord opleveren

ZOETERMEER – Nederland hoopt in mei in China een akkoord te kunnen sluiten over de markttoegang voor varkensvlees. Een nieuwe handelsmissie, in mei, moet het succes brengen.

PVE-voorzitter Jos Ramekers die zich al langer sterk maakt voor toegang van Nederlands vlees op de Chinese markt, leidt van 10 tot 17 mei een handelsmissie naar China waarin verder over dit onderwerp onderhandeld zal worden.

Deelname essentieel
De Productschappen benadrukken dat een ruime vertegenwoordiging in deze handelsmissie van de Nederlandse vlees- en diervoedersector van
essentieel belang is om de interesse in China extra te onderstrepen. Bedrijven worden dan ook opgeroepen zich aan te sluiten bij de missie.

Vergevorderd
‘De besprekingen over de toelating van varkensvlees in China zijn in een vergevorderd stadium en er wordt hard gewerkt aan een marktopening voor kalfsvlees’, zegt de PVE.
De exporten van diervoeder zijn al geruime tijd mogelijk. De vraag naar diervoeder is groot, omdat in China steeds meer dieren worden geproduceerd door de toenemende vleesconsumptie. ‘Deze ontwikkelingen bieden interessante kansen voor de Nederlandse vlees- en diervoedersector’, menen de PVE.

Missie
De missie, georganiseerd door het LNV-bureau in China
gaat naar Peking en Zhengzhou in de provincie Henan, alwaar bedrijfsbezoeken zullen worden afgelegd, een vee- en vleesseminar wordt georganiseerd en tevens match-makingsbijeenkomsten worden gehouden.
Daarnaast is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de China International Meat Industry Exhibition in Peking en optioneel aan de China International Animal Husbandry and Feed Exhibition in Xi’an.

Klik hier voor meer informatie over de handelsmissie en het deelnameformulier

Lees ook het weblog dat Jos Ramekers exclusief voor Meatandmeal.nl bijhield tijdens de handelsmissie naar China in september 2007

Link:
Factsheet China

Lees ook:
Vleessector klaar voor China (3 september 2007)
Akkoord export varkensvlees ‘dit najaar’ (25 september 2007)

Reageer op dit artikel