nieuws

Nieuw Australisch graangevoerd rundvlees

Industrienieuws

KEULEN – 1788 is het nieuwe merk voor Australisch graangevoerd rundvlees. Het vlees werd gelanceerd op Anuga 2011.

Nieuw Australisch graangevoerd rundvlees

KEULEN – 1788 is het nieuwe merk voor Australisch graangevoerd rundvlees. Het vlees werd gelanceerd op Anuga 2011.

Het label 1788 is een samenwerking tussen de Australische Vlees Coöperatie Cassino en Jan Zandbergen. De runderen grazen 26 maanden op de uitgestrekte groene vlaktes van New South Wales en worden vervolgens ondergebracht in zogenaamde ‘feedlots’ waar ze 120 dagen onder meest natuurlijke en diervriendelijke omstandigheden met een nauwkeurig samengesteld dieet, met als hoofdbestanddeel graan, worden afgemest.

Dit speciale voedingspatroon zorgt voor een ‘vermarmering’ van het vlees, wat bijdraagt aan de malsheid en rijke smaak.

1788 biedt naast de bekende achtervoet delen ook alle voorvoetsnitten aan en verwijst naar het jaartal waarin op 26 januari kapitein Arthur Philip voet aan land zette in New South Wales, Australië. In zijn vloot nam hij zes koeien en een stier mee, alsof hij voorzag dat dit een uitgelezen plek was om veeteelt te bedrijven.

 

Reageer op dit artikel