nieuws

Nederlanders maken duurste pizza ter wereld

Industrienieuws

HOUTEN – Vandaag (vrijdag) proberen medewerkers van Al Capone’s Pizza’s in Haarzuilens (Utrecht) de duurste pizza van de wereld te maken. Die heeft het formaat van een gemiddelde pizza maar zal door de pizzakoerier niet voor minder dan 1600 euro worden afgeleverd.

Nederlanders maken duurste pizza ter wereld

HOUTEN – Vandaag (vrijdag) proberen medewerkers van Al Capone’s Pizza’s in Haarzuilens (Utrecht) de duurste pizza van de wereld te maken. Die heeft het formaat van een gemiddelde pizza maar zal door de pizzakoerier niet voor minder dan 1600 euro worden afgeleverd.

Volgens initiatiefnemer Danny Galiart rechtvaardigen peperdure ingrediënten de prijs van het Italiaanse gerecht. ‘We gebruiken bijvoorbeeld kaas die 1100 euro per kilo kost en ook verwerken we truffels in de pizza.’

Die truffels kosten 3800 euro per kilo, aldus Galiart.
Om in het Guinness Book of Records te belanden moet de pizza een kiloprijs hebben van 1600 euro, maar Galiart verwacht dat deze wel voor 2000 euro ‘besteld’ zal worden.

De pizza wordt vrijdagmiddag geveild op het evenement De Smaak van Italië op Kasteel De Haar. Het huidige record staat op naam van Gordon Ramsey.

Lees ook:
Kilootje Spaanse ham: 250 euro (21 augustus 2007)

Zuid-Koreaans rundvlees duurste ter wereld (20 december 2006)

Duurste hamburger te koop in Madrid (13 juni 2006)

Eén hamburger voor twee maandlonen (19 december 2006)

Reageer op dit artikel