nieuws

Nederland eet rookworst en snert

Industrienieuws

AMSTERDAM – Door de vrieskou en de sneeuw staat er bij veel mensen winterkost op het menu. De rookworst, stamppotten, erwtensoep en winterse groenten als spruitjes en boerenkool vliegen de schappen uit in de supermarkten.

Nederland eet rookworst en snert

AMSTERDAM  – Door de vrieskou en de sneeuw staat er bij veel mensen winterkost op het menu. De rookworst, stamppotten, erwtensoep en winterse groenten als spruitjes en boerenkool vliegen de schappen uit in de supermarkten.

Volgens het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL) wordt momenteel maar liefst zes keer zoveel van dit soort etenswaren verkocht dan in het voorjaar en de zomer, liet een woordvoerster dinsdag weten.

Albert Heijn bevestigt dit beeld. De erwtensoep loopt volgens een woordvoerster drie keer zo hard als normaal. Ook stamppotgroenten en -aardappelen doen het goed. Opvallend is de vraag naar fruit. ‘Mensen eten meer mandarijnen, sinaasappels en kiwi’s om hun weerstand op te bouwen.’ 

Lees ook:
Simon Muilwijk wint Arnhem Rookworststad (25 oktober 2010)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Meer berichten over rookworst
 

Reageer op dit artikel