nieuws

MPS meat processing systems groeit in slachtlijnen

Industrienieuws

LICHTENVOORDE – Of het nou de overname door de Britse bank Barclays is of het aankopen van de Deense marktleider in CO2-verdovingen Butina, 2010 was een roerig jaar voor MPS meat processing systems (MPS) uit Lichtenvoorde. Het miljoenenbedrijf groeide de laatste zes jaar in omzet telkens bijna 10%. Als het aan directeur Remko Rosman ligt gaat dit ook de komende tijd onverminderd door.

LICHTENVOORDE – Of het nou de overname door de Britse bank Barclays is of het aankopen van de Deense marktleider in CO2-verdovingen Butina, 2010 was een roerig jaar voor MPS meat processing systems (MPS) uit Lichtenvoorde. Het miljoenenbedrijf groeide de laatste zes jaar in omzet telkens bijna 10%. Als het aan directeur Remko Rosman ligt gaat dit ook de komende tijd onverminderd door.

MPS heeft voortdurende groei voor ogen. Groei in kwantiteit en kwaliteit. De toename van de vleesconsumptie wereldwijd leidt ertoe dat in een land als Rusland of vleesland bij uitstek Brazilië nog veel mogelijkheden liggen voor groei in slachtlijnen. Maar ook in opkomende landen als India of China, waar de helft van de varkens in de wereld zich bevinden en waar door MPS al veel slachtlijnen zijn weggezet, liggen veel mogelijkheden.

Vion

Met grote klanten als Vion, Tönnies, Van Rooi Meat en Danish Crown is MPS meat processing systems uit het Achterhoekse Lichtenvoorde in de internationale vleeswereld een speler van formaat. Vorig jaar kwam de machinebouwer even in het nieuws toen het van eigenaar wisselde; de Britse bank Barclays nam het bedrijf over. Deze bank heeft nu een meerderheidsbelang van ongeveer 75%. De voormalige machinefabriek van Stork was tot dan in handen van de investeringsmaatschappijen Steadfast Capital en Penguin Ventures.

Een uitgebreide reportage over MPS meat processing systems in Vleesmagazine van deze week.

 

Reageer op dit artikel